Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Ovako nešto nisam dugo video ni na utakmicama reprezentacije. Toliko srpskih zastava na jednom mestu i gotovo svaka je na kraju imala potpis Novaka Đokovića.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Gotovo 20 minuta je Đoković pravio pobednički krug – slikao se sa navijačima, potpisivao zastave i delio poklone. Neverovatno, ali to je bio njegov način da kaže „Hvala“ svima koji su došli.

I rezultat verovatno već sada znaju svi u Srbiji, sa 6:3, 6:4, 6:0 je pao Roberto Karbaljes Baena. Ipak, nije sve išlo toliko glatko.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi put kada je izašao pred navijače, usledila je erupcija uz povike „Ajmo, Nole„, a onda je zebnja nadrasla podršku. Kada je između dva gema prosto nestao sa terena, mnogima su prošli kroz glavu scenariji koje ne žele.

Vratio se posle kratke pauze za toalet, a psihološki mu je to dalo prednost. Već u sledećem gemu je napravio brejk i stigao do prvog seta.

Drugi je zebnju podigao na viši nivo. Nekoliko puta se istezao i gledao je ka boksu kao da želi da kaže da bandažirana noga nije najbolje, kao da je podrška popustila.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Ipak, usledili su čisti udarci na koje je Španac uglavnom odgovarao dubokim loptama pred osnovnu liniju. Nervirao se Novak, pa je čak jednom u toku poena rekao „O, bre“ više onako za sebe, jer je mislio da to neće uspeti da vrati.

Nakon toga je ključni bio jedan savet Ivaniševića, ustao je i rekao nešto Đokoviću, prolomilo se samo „Šta?“. Onda je Đoković ideju sproveo u delo tako što je napravio tri brejka i „spakovao“ set, ali i pobedu u džep.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Ipak, ono istezanje noge i pokazivanje da ima problema ostavilo je veliki utisak, jer se sada razmišlja o tome šta dalje. Prva prepreka je savladana, ostalo je još šest. Raduje što je Đoković uspeo da dođe do ozbiljnog nivoa.

Bilo je mnogo komentara da nikada pre ovo nije viđeno na „Rod Lejveru“. Na kraju se Novak zahvalio sa 20 minuta slikanja, a to je samo prvi meč od potencijalnih sedam.

*

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

*

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

*

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

*

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

*

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu