Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Završen osmi dan Australijan opena.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Početak druge nedelje Australijan opena doneo nam je manje mečeva, ali uzbuđenja nije manjkalo.

U muškoj konkurenciji, sva pažnja je očekivano bila usmerena na Novaka Đokovića, a srpski teniser je pregazio Aleksa de Minora sa 6:2, 6:1, 6:2 i tako prošao među osam najboljih.

Najviše od svega raduje to što je Novak mogao da se kreće bez problema, pa je utisak da je povreda koja ga je mučila prethodnih dana u velikoj meri zalečena.

Đokovića na putu ka polufinalu očekuje Andrej Rubljov, koji je nakon velike drame uspeo da savlada Holgera Runea sa 3:2, po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7(11):6(9).

Rubljev je dva puta imao set viška, ali je Norvežanin uspevao da se vrati pre nego što je u super tajbrejku došao do prednosti od 5:0.

Od tog momenta Rune kao da je nestao, Rubljov počeo da „gazi“, i nakon preokreta sa 11:9 došao do 3:2, te će odmeriti snage sa Đokovićem.

Ben Šelton je protiv Džej Džej Volfa nakon preokreta stigao do mesta među osam najboljih (6(5):7, 6:2, 6(4):7, 7:6(4), 6:2, gde će igrati protiv Tomija Pola, koji je sa 3:1 savladao Roberta Bautistu-Aguta (6:2, 4:6, 6:2, 7:5).

To znači da će Sjedinjene Američke Države imati sigurnog polufinalistu, a pobednik ovog duela će potencijalno odmeriti snage sa Đokovićem u borbi za finale.

Interesantno je takođe da prvi put od 2000. godine SAD imaju tri igrača u četvrtfinalu, pošto se pored njih dvojice do druge nedelje domogao i Sebastijan Korda.

Kod dama, Karolina Pliškova je izbacila Šuaj Ženg sa 6:0, 6:4, Magda Linet je napravila iznenađenje pobedom nad Karolin Garsijom 7:6(3), 6:4, Dona Vekić je izbacila Lindu Fuhvirtovu (6:2, 1:6, 6:3), a Viktorija Sabalenka je odnela pobedu nad Belindom Benčić 7:5, 6:2.

Kompletnog toka osmog dana Australijan opena možete da se podsetite u blogu uživo.

Osmi dan Australijan opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar