Foto: AP Photo/Ng Han Guan

Imao je veliku šansu.

Srpski teniser Dupan Lajović je eliminisan u prvom kolu Australijan opena posle velike borbe od Denisa Šapovalova rezultatom 6:4, 4:6, 6:4, 6:1.

Srpski teniser je igrao odlično do sredine trećeg seta kada je usledio potpuni raspad i bolan poraz od favorizovanog Kanađanina i tako je propustio veliku priliku za iznenađenje.

PROČITAJTE JOŠ

Pamtiće ovaj meč srpski teniser po brojnim propuštenim prilikama, a prvu je imao već na sartu prvog seta kada je pri rezultatu 2:1 imao brejk loptu, ali se Šapovalov izvukao. U narednom gemu je uspeo da spreči čak četiri brejk prilike i otišlo se u neizvesnu završnicu seta. Tada je Lajović prvi popustio i pri rezultatu 5:4 za rivala, dozvolio je Šapovalovu prvi brejk na meču i ujedno i prvi set.

Nije to previše deprimiralo srpskog igrača koji je nastavio u dobrom ritmu u drugom setu. Sjajno je servirao a u petom gemu je uspeo da iskoristi šansu i da napravi brejk za 3:2. Do kraja seta je bio siguran na svoj servis i to je bilo dovoljno da izjednači na 1:1 u setovima.

To mu je dalo krila pa je sjajno započeo i treći set. Nakon tri sigurna gema dvojice servera, Lajović je napao prvi i došao do brejka za prednost od 3:1.

Delovalo je da sve ide na vodenicu našeg igrača, ali je onda usledio veliki pad. Šapovalov je odmah uzvratio brejkom, a potom i izjednačio i to kao da je slomilo srpskog tenisera.

Stabilizovao se na kratko Lajović i došao do 4:4, ali se onda ponovila situacija iz prvog seta kada je na 5:4 loše servirao i dozvolio novi brejk za prednost Šapovalova od 2:1 u setovima.

Kanađanin je to iskoristio, odmah napravio brejk i do kraja meča razbio našeg tenisera za ubedljivih 6:1 u četvrtom setu.

U sledećem kolu čeka pobednika meča između kvalifikanta Ernesta Eskobeda, 313. igrača sveta iz Meksika, i Japanca Tara Danijela.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak bio „zarobljen“ 2022. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar