Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Španski teniser Rafael Nadal moraće svojski da se potrudi da bi odbranio titulu osvojenu prošle godine u Australiji.

Španac je poznat kao čovek koji igra visoke i snažne udarce i spinove, kojima često razoružava protivnike, što je radio i lani u finalu protiv Danila Medvedeva kog je pobedio u pet setova.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovog puta se požalio da bi baš taj, jedan od najjačih segmenata njegove igre mogao da mu bude oduzet. I to zbog loptica.

Na njih se „Bik sa Majorke“ požalio pred početak ovogodišnjeg Australijan opena, pošto je Danlop predstavio novu seriju.

„Loptice su goreg kvaliteta, bez sumnje. Mislim da loptica nema isti spin kao obično. Posle nekoliko udaraca, loptica gubi pritisak. Mnogo je teže udariti je sa pravim spinom“, rekao je Nadal.

Rafa je komentarisao i igre Karlosa Alkaraza i Holgera Runea koje je opisao kao odlične mlade igrače i kojima se smeše velike karijere. Šteta je samo što Alkaraz sada ne može da se pokaže i u Melburnu.

„Skoro sam siguran da neće dva igrača iz ove generacije da osvoje 20, 21 ili 22 grend slema“, kaže Nadal, koji je prokomentarisao i svog prvog rivala u Melburnu, Džeka Drejpera.

„Drejper je verovatno trentno jedan od najtežih protivnika koje sam mogao da dobijem u prvoj rundi turnira, kao jedan od nosilaca“, kazao je Nadal.

BONUS VIDEO: Dubl Federera i Nadala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar