EPA-EFE/JAMES ROSS

Tomi Pol verovatno nikada nije igrao u boljoj formi, pošto je sa 3:1 savladao Bena Šeltona i otišao u polufinale Australijan opena.

Američki derbi pripao je Polu sa 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4, pa će Tomi u polufinalu igrati protiv pobednika meča Novak Đoković – Andrej Rubljov.

„Prvi put sam u polufinalu jednog grend slema, a Ben Šelton je prvi put napustio tlo SAD. Radio sam nekoliko intervjua proteklih dana, pitali su me kako je u četvrtfinalu, a ja sam rekao, polufinale zvuči malo bolje. Želim da budem tu, jako sam uzbuđen. Svako od nas sanja da je u drugoj nedelji grend slem turnira. Kako će biti, videćemo u petak. Prosto ne verujem gde sam sada“, kaže Pol.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerika je imala čak tri predstavnika u četvrtfinalu muškog singla.

„Ovo je dobro ne samo za američke navijače, već za sve. Drago mi je zbog Šeltona, dobro je radio. Tijafo je bio u polufinalu US Opena, ja sam ovde, dakle, dobra berba“, dodao je Pol.

Prokomentarisao je i komičnu situaciju sa meča kada je tražio savet od trenera.

„Pitao sam trenera šta da radim. Ceo dan sam imao problema sa brejk loptama. Nisam znao šta da radim, on jako dobro servira. Pogledao sam ka Bredu i pitao gde da krenem. Rekao je šta gde? Ben je čuo, on je rekao pokri T liniju, ja sam pokrio T liniju…Komično. Moramo malo bolje da krijemo savete“, nasmejao se Pol.

Kratko je analizirao i sam meč.

„Srećan sam da sam prošao ovaj meč. Nije bilo baš mnogo ritma, jako je teško igrati protiv njega i biće još mnogo dobrih mečeva za njega u budućnosti, u to sam siguran“.

Devojci je čestitao rođendan, a otkrio je da je majka s posla došla kako bi ga gledala.

„Uzbuđen sam, mama je uskočila u avion i došla ovde. Pravo s posla je otišla, samo da bi stigla ovde. Tu je i moja devojka Pejdž, srećan ti rođendan, draga“, poručio je Tomi Pol.

BONUS VIDEO Novak u četvtfinalu AO: Šta je sledeća prepreka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar