Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Patrik Muratoglu, poznati teniski trener opisao je detalj koji mu se posebno svideo u meču Novaka Đokovića i Andreja Rubljova.

Đoković je prošao u polufinale Australijan opena, pobedom nad ruskim igračem 6:1, 6:2 i 6:4 za dva sata i pet minuta tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije se preterano potrošio srpski teniser koji će u polufinalu igrati protiv Tomija Pola, pošto je on savladao zemljaka iz Sjedinjenih Država, Bena Šeltona.

Novak je protiv Rubljova riternirao gotovo duplo bolje na prvi servis, imao je šest vinera više (32) i osam grešaka manje (21) od rivala.

Rubljov nije mogao da pronađe ritam, a deo objašnjenja za to dao je i Muratoglu govoreći o Novakovom samopouzdanju sa početka meča.

„Volim kako Novak počinje meč igranjem skoro isključivo na forhend Andreja Rubljova, kao bokser koji kaže protivniku: Hajde, udari me, ne plašim se!“, napisao je Muratoglu.

Rubljov je pravio greške iz forhenda, mučio se u odbrani i morao je da se trudi u skoro svakom poenu za svaki udarac, dok ga je Đoković rastrčavao i na kraju bez velikog otpora i savladao.

BONUS VIDEO: „Nisam impresioniran“: Rubljov iznenadio nakon teškog poraza od Novaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar