Foto: EPA/ATIENZA

Dotakao se pitanja Novakovih povreda i činjenice da ga u Melburnu muče bolovi u nozi.

Toni Nadal, nekadašnji trener Rafaela Nadala, a sada Feliksa Ožea-Alijasima, pisao je o povredi zadnje lože koja već neko vreme muči najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Pročitajte još

Đoković je pod bolovima odigrao dosadašnji tok turnira, a stigao je do polufinala prvog grend slema u sezoni. Bilo je najteže u prve tri runde, do meča sa Grigorom Dimitrovima, ali je protiv Aleksa De Minora i Andreja Rubljova bilo daleko bolje.

“Ne sumnjam u Đokovića, ali sumnje su normalne. Ne bi trebalo da ga čudi što su mnoge iznenadile njegove ubedljive pobede u trećem i četvrtom kolu, u uobičajenoj formi”, napisao je Toni Nadal u svojoj kolumni za španski „El Pais“.

Rafael Nadal takođe je imao problema sa povredama u bliskoj prošlosti, ali i tokom čitave karijere, a Rafin stric, Toni kaže da su povrede odmah ostavljale traga na njegovom bratancu.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kod Đokovića to nije slučaj pošto je i pre dve godine mučio muku sa povredom mišića trbuha, pa je stigao do titule u Autraliji.

“Godinama smo mogli da vidimo kako povrede imaju direktan uticaj na Rafino zdravlje. Ponekad nije bio u stanju da završi mečeve. Sa Novakom je situacija drugačija. Ne kažem da lažira povrede, ali normalno je posumnjati”, tvrdi Toni Nadal.

Đoković će za polufinale prvog grend slema u sezoni igrati protiv Tomija Pola, koji je u svom četvrtfinalnom meču bio bolji od Bena Šeltona.

BONUS VIDEO Đoković demolirao Rubljova za polufinale Australijan Opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar