Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA, EPA-EFE/CJ GUNTHER, EPA/Made Nagi

Tako to ide, budete najbolji, pa onda...

Japanska teniserka Naomi Osaka objavila je 11. januara najradosnije vesti, pošto je na društvenim mrežama otkrila da je trudna i to je razlog zašto propušta ovogodišnji Australijan open.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je do sada osvojila sedam titula od čega četiri sa grend slem turnira. Slavila je na Australijan openu i US openu po dvaput, u Melburnu 2019. i 2021, a u Njujorku 2018. i 2020. godine.

Osaka je samo nastavila trend ženskih teniserki u kome su od 2008. godine bivše pobednice prvog grend slema u sezoni imale sličnu sudbinu.

Naime, sve je krenulo od Nemice, Anđelike Kerber, koja je Australijan open osvojila 2016. godine.

Kao i Osaka sada, Kerber je prethodne godine otkazala učešće na US Openu, iz istih razloga.

Cordae, Naomi Osaka Foto:London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Veliku borbu gledali smo tada u finalu, kada je Nemica pobedila legendarnu Serenu Vilijams u tri seta (6:4, 3:6, 6:4).

„Zaista sam želela da igram na US Openu, ali mislim da dvoje protiv jednog i nije tako fer takmičenje“, napisala je tada Kerber.

Upravo je Serena godinu dana kasnije uradila nešto nemoguće, pošto je tada postala šampionka u trenutku kada je bila trudna.

Tada je bila bolja od sestre Venus u dva seta (6:4, 6:4). To je bila čak sedma titula za Amerikanku u Australiji, a ukupno je u karijeri osvojila 23 grend slem titule.

Dankinja Karolina Voznjacki je osvojila Australijan open naredne, 2018. godine, te je normalan splet okolnosti bio da će, kao i koleginice, u narednim godinama čuti najlepše vesti.

Upravo se to i desilo, pošto je postala prvi put postala majka 2021. godin, a 2022. godine drugi put.

Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Osaka je 2019. i 2021. godine bila najbolja, dok je jedina izbegla ovu sudbinu Amerikanka Sofija Kenan, koja je 2020. godine bila najbolja u Australiji.

Ovaj niz je nastavila i Australijanka Ešli Barti, koja je 2022. godine u rodnoj zemlji postala treći put grend slem šampionka.

U finalu je pobedila Danijel Kolins sa 6:3, 7:6, i nakon dva meseca je šokirala svet, pošto je objavila da se povlači iz tenisa.

Nedavno je i Barti na originalan način objavila je da je trudna.

„Ova 2023. bi trebalo da bude najbolja godina do sada. Toliko smo uzbuđeni zbog nove avanture. Origi već zaštitnički čuva veliku sestru“, napisala je Barti na svom Instagram profilu, pored fotografije dečijih patika i svog psa.

Glavni favorit za osvajanje ove godine je Poljakinja Iga Švjontek, te su njeni navijači po društvenim mrežama već krenuli da „strahuju“, ako se može strahovati od tih vesti.

Još uvek nije poznato da li je Iga u vezi, te se njeni fanatici tom vesti teše.

Može se dodati i da su od 2008. godine sve osvajačice Australijan opena postale majke.

Marija Šarapova je bila najbolja 2008. godine, a prvo dete je dobila prethodne godine. Belgijanka Kim Klajsters je podigla trofej 2011. godine, a mališane je dobila 2013. i 2016. godine.

Teniserka Azarenka stisnutom pesnicom proslavila je pobedu
Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani / POOL

Beloruskinja Viktorija Azarenka je 2012. i 2013. godine osvojila svoje prve grend slem turnire, a najlepše vesti je dobila 2016. godine.

Magični krug završava teniserka iz Kine, Li Na, postala majka 2015. i 2016. godine.

Australija open počinje 16. i trajaće sve do 29. januara, a finale ženske konkurencije odigraće se 28. januara.

BONUS VIDEO Đoković oterao brata nakon izgubljenog seta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar