Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iskreno o svom ocu i odnosu koji imaju

Novak Đoković osvojio je titulu na Australijan openu, u finalu je bio bolji od Stefanosa Cicipasa, ali sa tribina nije imao podršku oca Srđana, koji meč nije gledao na Rod Lejver areni.

Na konferenciji za medije Novak se dotakao odnosa sa ocem Srđanom, te je naglasio da je njihov dogovor bio da stariji Đoković ne bude na finalu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pričali smo i mislio sam da će se stvari smiriti, ali nisu. Obojica smo se složili da je verovatno bolje da ne bude tu. To nas obojicu boli, jer su to jedinstveni momenti. Ko zna da li će se ponoviti opet. Videli smo se posle meča, nije se osećao najbolje, iako je bio srećan zbog pobede, bio je i tužan. Rekao mi je da se ja dobro osećam na terenu, da pobedim, da je to bitno, ako je bolje da ne bude tu i pomirio se sa tim. Nije bio prisutan u boksu, ali je bio tu na čitavom turniru, pa smo imali srećan kraj“, rekao je Novak.

Osvrnuo se i na podršku koju je imao tokom čitavog turnira, a Srbi su „preplavili“ Melburn.

„Podrška koju sam imao ove godine je nešto najlepše, ovde sam uvek imao uvek veliku podršku pogotovo od srpske zajednice. Ove godine što je bilo na stadionu i van njega, verovatno najjače, najlepše, najglasnije ikada. Mislim da su prepoznali važnost trenutka i želeli da budu uz mene i da mi daju krila.“

Objasnio je zbog čega ova titula ima posebno mesto u njegovom srcu.

„Ova titula je još važnija i značajnija zbog onog što sam doživeo prošle godine. Ove godine sam došao kada su mi otvorili vrata sa pozitivnom energijom, nisam tražio konflikt sa bilo kim, ostavio događaje iza sebe. Hrišćanski je praštati, a toliko malo se prašta. Želim da ljudi više razumeju i shvataju, da imaju više strpljenja pre osuda. Nisu svi mediji naklonjeni istraživačkom novinarstvu, više je klikbejt što pre da se napiše. Nesvesni su koliku štetu prave čoveku ili ljudima, to se dešavalo sa mojim ocem ovde i prošle godine. Tolika količina lazi i krivih situacija da je to neverovatno, stvori se lavina toliko velika da te proguta“, zaključio je Novak.

BONUS VIDEO Đoković se u broju osvojenih grend slemova izjednačio sa Nadalom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar