Foto:REUTERS/Loren Elliott

Očekuje se spektakl.

Novak Đoković je sezonu započeo osvajanjem titule u Adelajdu nakon spektakularne pobede u finalu protiv Sebastijana Korde, a sada slede peripreme za prvi grend slem sezone, Australijan open.

PROČITAJTE JOŠ

Organizatori su odlučili da kao uvertiru za turnir naprave spektakl u vidu egzibicionog meča između Novaka Đokovića i Nika Kirjosa u petak na cetralnom terenu kompleksa u Melburnu.

Meč će se igrati po lokalnom vremenu od 18.30, a sve karte na „Rod Lejver arenI“ će koštati 20 dolara.

Zanimljivo je da je Đoković pominjao mogućnost nekog egzibicionog meča sa Kijosom pre turnira kako bi mu pomogao da se spremi jer ima problem sa povredama.

„Razgovaramo sa Australijan openom da uradimo nešto za nedelju dana pre početka turnira. Da, ćaskao sam sa Nikom, voleo bih da igram sa njim, i on je prihvatio, ali želi kraće setove. Videćemo da li će to uspeti“, otkrio je Đoković.

Ipak, organizacija ovog meča je izazvala i brojne negativne reakcije.

„Ovo je sigurno neka vrsta testa da vide kako će javnost reagovati na povrataka Đokovića. Ne bih to gledao ni da je ulaz za džabe“.

„Ovo je sramno da naplaćujete za trening mečeve“.

„Da li ste toliko kratki sa lovom, pa naplaćujete ovakve mečeve“.

Još mnogo komentara bilo je na temu naplaćivanja ulaznica, a neki su bili besni i na Kirjosa jer se nije pojavio na turniru u Adelajdu, a može da igra na egzibiciji.

BONUS VIDEO Novak Đoković oduševio na Božić