Novak Đoković
Foto: Tanjug AP Photo/Dita Alangkara)

Najpre se čuo helikopter. Onda su se u pozadini čule i sirene. Već sam pomislio na neki znak koji šalje sudbina kada se pojavio i galeb koji kao da je čekao trenutak kada će Novak Đoković servirati da se oglasi.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Ne postoji mnogo bezbednijih mesta na svetu od Australije, ali to ne znači da je kriminal iskorenjen. Za sada su Oziji uglavnom uspeli da reše jedino problem pušenja duvana koji je po njihovoj kulturi gori nego bilo šta drugo, a za taj luksuz koji mogu da priušte samo izabrani treba platiti pravo bogatstvo. Svetski rekorderi sa cenom cigareta otuda često one koji puše gledaju sa posebnim gađenjem.

PROČITAJTE JOŠ

Pričali smo već kako je tenis metafora života, ali sve ono što se dešava ne može da ne utiče i na tenis. Iako su igrači neretko okrenuti sami sebi i postavljaju zaista neverovatne lestvice izolovanosti od prosečnog čoveka, ipak nekada život pronađe put i na stadion. Ovog puta ne mislimo na to da se korov pojavio u napucalom betonu, već odjeci strašnih nesreći.

Naime, kako su pojasnile kolege koje su nešto revnosnije pratile australijske vesti već neko vreme traje potraga za dvoje dece. Sve se dešava na nekih sat vremena vožnje od Melburna, ali sve službe kreću upravo iz ovog grada. I tako je helikopter neprestano kružio oko stadiona ili je pak išao napred i nazad. Bilo kako bilo postajalo je na momente i iritantno slušati zvuk koji propeleri i elise stvaraju dok seku vazduh sa 200 i više metara visine.

Novak Đoković Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Pogledali su nekoliko puta u nebo Đoković i Grigor Dimitrov, a nekim navijačima je zaista bilo zabavnije da se bave time nego samim tenisom.

Uz sve to su se pojavile priče i da je pronađeno telo u obližnjoj močvari (uzmite ovo sa rezervom), te da to nije prvo koje je pronađeno ove godine. Neobično sablasna priča za subotu uveče.

Kako funkcioniše sve u Australiji svedoči što je zbog neke tuče na teren izašlo tačno 11 policajaca. Tri džipa su stigla u hotelu u blizini našeg hotela i to ne bi bilo čudno da oni nisu sve vreme držali dve devojke.

Bilo je tu mnogo nagađanja šta se desilo, ali je u jednom trentku jedna devojka pokušala da napusti mesto zločina.

Policajac je uhvatio za ruku, povukao i uzeo joj torbicu. Taj broj policajaca u Srbiji obezbeđuje i veće objekte, a ovde su izašli tek da zapišu šta se desilo.

Zamislite tek da je u pitanju neka ozbiljnija tuča.

Australija je i previše uređena zemlja sa slobodama za sve i svakog dok god se poštuje neki dogovor.

I da, jedna od vesti dana uz to je i sramna fotografija balkanske reke sa hrpom đubreta. Za Australijance je neshvatljivo šta smo uradili sa Drinom.

BONUS VIDEO Novak Đoković uz urlik savladao Hačanova