Enco Kuako
Enco Kuako; Foto: EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Ko je druga prepreka na putu Novaka Đokovića? Osim ukoliko ne pratite revnosno čelendžere i niste teniski fanatik teško da ste ikada ranije čuli za Enca Kuakoa.

Ovaj mladić je trenutno 191. igrač sveta i već je na terenima Australijan opena odigrao četiri susreta. Počeo je od početka kvalifikacija, a onda redom rušio Uga Grenijea sa 5:7, 7:5, 7:6(3), zatim Bredlija Klana sa 6:3, 4:6, 6:4 i na kraju Dominika Strajkera sa 7:6(2), 7:6(7).

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko niste čuli ranije za njega to nije nikakvo iznenađenje sa obzirom da mu je ovo tek četvrti nastup u glavnom žrebu grend slema, a pokušava da upiše tek treću pobedu na ATP nivou.

Uglavnom se takmiči na čelendžerima, a po prvi put u karijeri će igrati protiv igrača iz Top 10. Do sada je najbolje rangirani rival bio Pablo Karenjo Busta.

Nije imao predstavu šta će taktički morati da uradi za manje od 24 sata kada bude izašao na megdan Đokoviću na „Rod Lejver“ areni od 09.00.

„Nemam pojma (smeh). Moj trener radi uvek na taktici, samo što sam izašao sa terena, pokušavali smo da prođemo prvu rundu. O tome ćemo verovatno pričati sutra ujutru, u ovom trenutku nemam odgovor na to pitanje“, poručio je Kuako.

Pojasnio je koliko je uzbuđen što će igrati u noćnom terminu na teniskom hramu.

„Veoma sam uzbuđen, to je ostvarenje sna za svakog igrača. Ne znamo još koliko dugo će biti na turu, Novak ima još mnogo godina u rezervoaru, ali je veliko iskustvo takmičiti se protiv njega“, poručio je Francuz.

Suvišno je govoriti da je ovo njegov uspeh karijere na grend slem turnirima, a njegov otac je vlasnik hotela na Mauricijusu. Počeo je da trenira tenis sa pet godina, a onda se preselio u Pariz kako bi tako imao više šansi da uspe.

Tokom juniorske karijere znao je da savlada Nika Kirjosa, Bornu Ćorića i Aslana Karaceva, ali nikada tu igru nije pokazao na seniorskom nivou.

Sve ovo znači da bi ovaj 27-godišnjak trebalo da bude i lakši zadatak nego u prvom kolu.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar