Foto: AP Photo/Aaron Favila

Sijao od sreće posle meča.

Rafael Nadal je imao veliki izazov već u prvom kolu Australijan opena na kojem brani titulu, ali je posle mnogo muke i nerviranja uspeo da savlada Britanca Džeka Drejpera rezultatom 6:4, 2:6, 6:4, 6:1.

Nadal je bio srećan posle meča i osvrnuo se na ne baš sjajan period koji je imao u prethodnih nekoliko meseci.

PROČITAJTE JOŠ

„Veoma je uzbudljivo Prošle godina je bila jedna najemocinalnijih kada su u pitanju turniri, tu nema nikakve dileme. To je prošlost idemo dalje, treba da nastavimo da radimo. Srećan sam što sam opet ovde. Ovo mi je 19. sezona da sam profesionalac, zadovoljan sam zbog toga. Novi početak, drago mi je što sam se vratio na „Rod Lejver arenu“ pobedom, pošto nekoliko prethodnih meseci nimalo nje bilo lako za mene“.

On se još jednom osvrnuo na prethodni period i pohvalio rivala.

„Ako gledamo to iz perspektive svega kroz šta sam prošao kroz poslednjih šest meseci, to je pozitivan start. Igrao sam protiv jednog od najkomplikovanijih, najtežih mogućih protivnika u prvoj rundi, ima snagu, misli, sjajna je budućnost pred njim“.

Španac je u Melburn prvi put došao kao roditelj.

„Kao što svima promeni, roditeljstvo je i meni promenilo život. Jedna od najlepših stvari u životu, tako da uživam u tim novim momentim za sebe. Srećam sam i zadovljan što su sa mnom ovde u Australiji. To mi pomaže i pomoglo mi je da nastavim da igram tenis u ovoj fazi karijere. Biti mesec dana van kuće kada si otac, nije lako podneti“.

BONUS VIDEO Šok u Melburnu: Novaku otvoren put do polufinala, povukao se jedan od glavnih favorita zbog povrede

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar