Stefanos Cicipas
Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Dobrodošli na još jedan lajv blog posvećen prvom polufinalu Australijan opena.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Stefanos Cicipas je treći put zaredom izborio polufinale (najmlađi još od Rodžera Federera) koji je to uradio na Australijan openu, a ovog puta je za rivala imao Karena Hačanova.

Sa Rusom je do sada igrao pet puta i svaki put je slavio na tim susretima.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je bilo i u šestom međusobnom duelu koji je dobio sa 7:6(2), 6:4, 6:7, 6:3 i tako izborio drugo grend slem finale u karijeri.

I u njemu bi potencijalno mogao da igra protiv Novaka Đokovića, ukoliko Srbin od 09.30 savlada Tomija Pola u prvom međusobnom susretu.

Cicipas je u svakom trenutku kontrolisao susret, ali se onda sve zakomplikovalo krajem trećeg seta kada je Grk propustio veliku šansu da sve završi i dozolio je Hačanovu da produži meč za još jedan set.

Ipak, ono što je propustio u trećem naplatio je u četvrtom nakon što je napravi brejk na startu seta, dominantnim servisima je furiozno priveo meč kraju.

Takođe je sudija nekoliko puta dobio signalizaciju kompjutera da je došlo do prestupa prilikom servisa, što se obično ne dešava na najvišem nivou.

Cicipasu je ovo drugo grend slem finale u karijeri, a kao i u prvom koje je izgubio na Rolan Garosu, rival bi mogao da mu bude Novak Đoković

BONUS VIDEO Novak Đoković posle prolaska u polufinale

Cicipas - Hačanov 7:6 (2), 6:4, 6:7, 5:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar