Foto: AP Photo/Ng Han Guan)

Kritike ne prestaju.

Ovogodišnji Australijan open prepun je iznenađenja u muško delu žreba, a ispalo je do sada nekoliko velikih favorita. Rafael Nadal, Kasper Rud, Danil Medvedev su samo deo spiska nosilaca kojih više nema.

Pored problema sa brzim ispadanjem velikih zvezda, organizatori se suočavaju i sa kritikama zbog lošeg kvaliteta loptica.

PROČITAJTE JOŠ

Nadal se prvi žalio, posle toga je kritike na račun kvaliteta imao i Feliks Ože-Alijasim, sada se na vro slikovit način tome pridružio i Holger Rune.

„Mnogo brzo postanu kao sunđer. U prvom setu su me mnogo iznenadile. Već na 3:2 su bile potpuno mrtve. Ja volim kada je loptica nova, tada je zaista dobra. Posle svake promene lopti oseti se razlika“ rekao je Danac nakon pobede nad Igom Umberom u trećem kolu.

Rune je za mnoge favoti iz senke za osvajanje titule, ali ne želi time da se bavi.

„Ne razmišljam o tome. Ovde svi igraju neverovatno i moj cilj je samo da budem 100. Pokušavam da se koncentrišem na svaku partiju koja me čeka i ništa više“.

Imao je jedan veoma neprijatan momenat protiv Imbera – iskrenuo je skočni zglob.

„Pao sam na početku drugog seta, ali nije bilo tako strašno kao što je izgledalo. Nisam ga potpuno iskrenuo, nego sam pao preko njega. U trećem setu sam bio zabrinut, mada sam video na usporenom snimku da se ništa užasno nije dogodilo. Mogao sam da igram 100 odsto. U početku sam bio uplašen ali sam se brzo smirio“.

Sledeći rival je Andrej Rubljov, šesti teniser sveta. Rune je igrao sa Rusom samo jednom, i to u Parizu kada je osvojio titulu.

„Bolje je rangiran od mene, ali kada stanem na teren, nikome ne priznajem da je favorit. On je veoma težak protivnik, ali i kada smo igrali u Parizu, osećao sam da mogu da ga pobedim i tako je bilo“, ističe Danac koji je uz Karlosa Alkarasa jedini 19-godišnjak u prvih 100.

Jedan od Runeovih nedostataka je da se lako unervozi.

„To je zbog velike ljubavi prema tenisu. Mnogo volim da se takmičim. Igrati na gren slemu je za mene ogroman motiv i donosi mi veliku energiju. Obožavam da igram tenis, ovakve turnnire sanjam još iz dečijih dana i zato na terenu ostavim sve – ističe da sve bolje rešava probleme sa nervozom koji su ga ranije mnogo više mučili“.

BONUS VIDEO Zavirite u hotel u kom je Novak proveo šest najtežih dana, ovako izgleda iznutra, danas je zatvoren

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar