Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Pre svega želi da se skoncentriše na meč.

Australijski teniser Aleks de Minor govorio je o meču osmine finala Australijan opena gde će mu protivnik biti najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Pročitajte još

Đokovića muči zadnja loža već neko vreme, a ti bolovi su rezultirali i pozivanjem doktora, medicinskim tajm-autima i zabrinuli su Novakove navijače.

Da nije sve idealno, rekao je i sam teniser, mada se već videlo i na meču protiv Grigora Dimitrova u subotu, kada su na licu srpskog tenisera bile bolne grimase u više navrata.

De Minor ne želi da mu to skreće pažnju sa onoga što je njemu cilj, prolaz u narednu rundu Australijan opena.

„Ne želim da se previše bavim tom povredom. Na kraju krajeva, Đoković je jedan od najboljih igrača na svetu i nameravam da odigram svoj najbolji tenis i stanem sa čvrstim stavom na teren. Postaraću se da mu meč učinim što težim moguće i primenim neposredna iskustva i raspoloženje iz prethodnih pobeda“, rekao je De Minor.

Štaviše, australijski igrač koji će moći da računa i na pomoć publike, najavljuje da će u meč ući hrabro, što nije čest slučaj sa Đokovićevim rivalima.

„Ono što je sigurno je da u taj meč neću ući stidljivo, neću pristupiti ovoj mogućnosti sa bojaznošću jer su takvi mečevi ono što priželjkujem. Uz podršku publike. sigurno ću se dobro provesti na terenu“, zaključio je De Minor.

Đoković i De Minor sastaće se u nedelju, vreme početka meča još uvek nije poznato. Ovo će biti njihov prvi međusobni okršaj.

BONUS VIDEO Novak pobedio – šta sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare