Ana Brnabić i Novak Đoković, Novak Djoković
Ana Brnabić i Novak Đoković Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sinoć u kasnim satima sa premijerom Australije Skotom Morisonom.

U telefonskom razgovoru, Brnabić i Morison razmenili su sve informacije o trenutnoj situaciji u vezi sa najboljim teniserom sveta Novakom Ðokovićem, kome je australijski sud juče ujutru po našem vremenu odobrio ulazak u tu zemlju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je zatražila da Novak Ðoković ima fer tretman od strane australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava.

Predsednica Vlade posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom na to da Novaku Ðokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Premijerka je takođe zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije razmenjuju direktno Vlada Srbije i Vlada Australije.

Premijer Morison je taj predlog prihvatio i positgli su dogovor da njih dvoje svakako razgovaraju ponovo u narednim danima.

Brnabić je zamolila australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći, kako bi Novak Ðoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka.

Predsednica Vlade apostrofirala je da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne.

BONUS VIDEO: Novak Đoković konačno na terenu!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar