Rešenje koje štedi novac. U emisiji „Praktična žena“ voditeljka Nataša Pavlović ugostila je Veselina Đorića, koji stoji iza Instagram naloga Vesine_majstorije.

Vesa je pokazao dva jednostavna načina na koje možete da napraviti ukrasne saksije za cveće, bilo da želite da ih držite u dvorištu ili domu.

Za prvu varijatnu će vam biti potrebne štafle, odnosno letvice. Izmerite tri, tako da svaka bude za 20 do 30 centimetara duža od prethodne, a sve ih međusobno povežite. Odaberite neobrađene štafle koje možete ošmirglati i prebojiti u boju koja vama odgovara.

Na samom kraju, uzmite tri daske jednakih dimenzija, koje ćete prišrafiti za svaku štaflu. Ovo će poslužiti kao postolje.

Druga varijanta uključuje trsku i dve iste saksije sa falcom.

Ono što treba da uradite, jeste da u saksiju prevrnete i u falc naspete silikon, u njega stavite trsku i ređajte celim obimom saksije. Dužina trske može biti kolika god vi želite. Na kraju, dodajte drugu saksiju i ubacite gornji deo trske u falc.

Na slici ispod možete videti kako izgledaju oba primera, a za detaljnije objašnjenje pogledajte video na početku teksta.

Foto: printscreen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar