Nataša Pavlović je u novoj epizodi "Praktične žene" spremila ručak koji se topi u ustima - nakon nekoliko sati krčkanja u crvenom vinu svaki zalogaj junetine postaje neponovljiv užitak.

Sastojci:

-1 kg rebaraca (svinjskih)

-maslinovo ulje

-so, biber

-mast ili neka druga masnoća

-1,5 šolja celera

-1,5 šolja šargarepe

-1 luk

-4 kašičice belog luka u prahu

-1 konzerva paradajz pelata

-2 kašike paradajz paste

-1 l vina

-3 šolje goveđe supe

-ruzmarin, majčina dušica, lovorov list, francuski peršun

Priprema:

Rebarca iseći na željene komade i obilno posoliti i pobiberiti, a zatim preliti maslinovim uljem. Zagrejati masnoću po izboru i propržite rebarca sa svih strana , a zatim ih izvadite sa strane. Sada propržite povrće seckano na sitne kockice,i kratko dinstajte. Zatim dodati paradajz pelat, paradajz pastu, vino i goveđu supu. Sve lepo sjediniti pa dodati začine i rebarca. Ukoliko ste pripremali u šerpi koja može ići u rernu, onda samo poklopite poklopcem i pecite 3-4h na laganoj vatri dok rebarca ne počnu da se raspadaju. Ukoliko nemate ovakvu šerpu onda preručite sastav iz šerpe u vatrostalnu činiju i pokrijte alu folijom i pecite na isti način. Rebarca poslužite na pire krompiru uz neku sezonsku salatu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar