Nataša Pavlović je u novoj epizodi "Praktične žene" spremila ručak koji se topi u ustima - nakon nekoliko sati krčkanja u crvenom vinu svaki zalogaj junetine postaje neponovljiv užitak.
-1 kg rebaraca (svinjskih)
-maslinovo ulje
-so, biber
-mast ili neka druga masnoća
-1,5 šolja celera
-1,5 šolja šargarepe
-1 luk
-4 kašičice belog luka u prahu
-1 konzerva paradajz pelata
-2 kašike paradajz paste
-1 l vina
-3 šolje goveđe supe
-ruzmarin, majčina dušica, lovorov list, francuski peršun
Rebarca iseći na željene komade i obilno posoliti i pobiberiti, a zatim preliti maslinovim uljem. Zagrejati masnoću po izboru i propržite rebarca sa svih strana , a zatim ih izvadite sa strane. Sada propržite povrće seckano na sitne kockice,i kratko dinstajte. Zatim dodati paradajz pelat, paradajz pastu, vino i goveđu supu. Sve lepo sjediniti pa dodati začine i rebarca. Ukoliko ste pripremali u šerpi koja može ići u rernu, onda samo poklopite poklopcem i pecite 3-4h na laganoj vatri dok rebarca ne počnu da se raspadaju. Ukoliko nemate ovakvu šerpu onda preručite sastav iz šerpe u vatrostalnu činiju i pokrijte alu folijom i pecite na isti način. Rebarca poslužite na pire krompiru uz neku sezonsku salatu.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar