Posni meni na koji niko ne ostaje ravnodušan.
-tortilje
-avokado
-tunjevina
-posni sir
-sok od limuna
-malo nara
-začini: so, beli luk u prahu i peršun
Na tortilju postaviti čašu, nožem zarezati i napraviti krug.
Male tortiljice ređati u kalupe za mafine i peći u rerni na 200 stepeni sa uključenim ventilatorom (za hrskavost) nekoliko minuta.
Odvojiti malo avokada za dekoraciju, a ostalo ubaciti u blender, zajedno sa svim ostalim sastojcima, osim nara.
Napuniti korpice nadevom i odozgo poredjati komadiće avokada i nara.
-3 kašike maslinovog ulja
-sok i rendana korica 1 pomorandže
– ½ kašičice belog luka u prahu
– 1 kašičica senfa
– ½ kašičice soli
– ¼ kašičice bibera
– 2 grančice svežeg ruzmarina
Sjediniti sastojke za marinadu, premazati ribu. Staviti po jednu grančicu svežeg ruzmarina i nekoliko kolutova pomorandže preko ribe.
Prekriti folijom ribu i peći na 200 stepeni 20 min, potom skinuti foliju i peći još desetak minuta.
-500 g batata
– 3 mlada luka (iseckana)
– 2 kašike maslinovog ulja
– sok od limuna
– 1 kašičica sušenog peršuna (ili svežeg, sitno iseckanog)
-so i malo bibera
Batat najpre oljuštiti, zatim ga iseći i skuvati da omekša, ali ne previše.
Ocediti i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme sitno iseckati mladi luk.
Sjediniti batat i mladi luk, pa dodajte maslinovo ulje, so, sok od limuna i malo bibera i sve lepo izmešajte.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar