U novoj epizodi "Praktične žene" Nataša i Mija prave tortu sa višnjama. Pogledajte recept.

Višnjica lepotica

Sastojci:

kore x2

-4 jaja

-prstohvat soli

-90 g integralnog brašna

-20 g šećera

-20 g kakaoa

-1/2 praška za pecivo

fil od višanja

-400-500 g višanja

-100 g šećera

-1/2 limunovog soka

-25 g gustina

čokoladni preliv

-100 g mlečne čokolade

-100 ml slatke pavlake

fil

-250 g mascarpone sira

-200 g grčkog jogurta

-50-100 g prah šećera

-2 kašike kondenzovanog mleka

Priprema:

Umutite jaja sa malo soli, a zatim dodati sve ostale sastojke. Dva mala kalupa (fi 18/19 cm) obložite pek papirom, a zatim rasporedite smesu za koru. Pecite kore oko 15 minuta. Ukoliko nemate dva kalupa onda pecite u jednom samo što ćete peći duže koru oko 30 minuta, pa kada se prohladi presecite je kako biste dobili 2 kore.

Za višnja fil prokuvajte višnje sa malo vode i šećera, U drugoj činiji izmešati limunov sok i gustin, a zatim dodajte višnjama. Kuvajte fil dok se ne zgusne.

Za čoko preliv otopite čokoladu sa slatkom pavlakom dok se sve ne sjedini.

Za beli fil umutite slatku pavlaku, pa dodajte mascarpone sir, grčki jogurt, malo prah šećera i kondenzovano mleko i sve lepo sjedinite.

Filovanje:

kora-čokoladni premaz-malo belog fila-višnja fil-malo belog fila-kora-čoko premaz-beli fil-višnja fil-beli fil-kora-čoko premaz-beli fil-višnja fil-beli fil-završiti mrvljenom korom. Ukrasite po želji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar