Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena, uz pomoć gastro blogerke Dušice Stojković, predstavila recept za proso tortu sa višnjama.

Sastojci:

Za koru

200 g kuvanog prosa

4-5 kašike speltinog griza

2 kašike kakaoa

2 prezrele banane

2 kašike kokosovog ulja

2 kašike kikiriki putera

Za fil

300 g višanja

3 kašike čija semenki

20 ml vode

2 kašike meda

Pročitajte još:

Priprema:

Proso obariti sa tri šolje vode. Kuvati oko 15 minuta. U blender staviti skuvan proso, griz, kakao, banane, kosovo ulje i kikiriki puter. Miksati dok se svi sastojci ne povežu. Kalup prečnika 15 cm obložiti papirom za pečenje, a zatim sipati dobijenu smesu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.

Za fil kuvati višnje i čija semenke, pa dodati malo vode i kuvati desetak minuta dok ne dobijete gustinu poput džema. Kada sklonite sa vatre, možete dodati med po ukusu,

Kada se fil ohladi, premazati ga preko kore i odložiti tortu u frižider da se sve lepo stegne.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar