U novoj epizodi Praktične žene saznali smo kako se spremaju špagete sa kobasicama i špagete sa vrganjima
150g svežih kobasica ( u crevu)
1,5 dl crnog vina
150g pavlake za kuvanje
100g parmezana
kockica putera
so, biber
Na malo putera prodinstati kobasice koje ste usitnili , zatim dodajete crno vino. Nakon par minuta kada vino ispari , dodajete pavlaku za kuvanje I začine po potrebi( biber i vrlo malo soli ako je potrebno, imajući u vidu da su kobasice dovoljno slane). U sos stavljate kuvanu testeninu ,zatim parmezan i uz lagano mešanje dobijate kremastu strukturu.
50g putera za prženje
2 čena belog luka
200g svežih vrganja
1,5 dl belog vina
so, biber
50g putera
100g parmezana
50g peršuna
U zagrejan tiganj staviti dva čena belog luka sa ljuskom, zatim isečene vrganje , začine po želji (so, biber). Kada se vrganji prodinstaju dodajte belo vino i kada alkohol ispari po potrebi dodajte malo vode u kojoj su se kuvale špagete.
Dodajte testeninu, sklonite sa vatre, dodajte puter i parmezan i lagano promešajte i poslužite.
Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta.