U novoj epizodi Praktične žene saznali smo kako se spremaju špagete sa kobasicama i špagete sa vrganjima

Špagete sa kobasicama

Sastojci:

150g svežih kobasica ( u crevu)

1,5 dl crnog vina

150g pavlake za kuvanje

100g parmezana

kockica putera

so, biber

prakticna zena

Priprema:

Na malo putera prodinstati kobasice koje ste usitnili , zatim dodajete crno vino. Nakon par minuta kada vino ispari , dodajete pavlaku za kuvanje I začine po potrebi( biber i vrlo malo soli ako je potrebno, imajući u vidu da su kobasice dovoljno slane). U sos stavljate kuvanu testeninu ,zatim parmezan i uz lagano mešanje dobijate kremastu strukturu.

Špagete sa vrganjima

Sastojci:

50g putera za prženje

2 čena belog luka

200g svežih vrganja

1,5 dl belog vina

so, biber

50g putera

100g parmezana

50g peršuna

prakticna zena

Priprema:

U zagrejan tiganj staviti dva čena belog luka sa ljuskom, zatim isečene vrganje , začine po želji (so, biber). Kada se vrganji prodinstaju dodajte belo vino i kada alkohol ispari po potrebi dodajte malo vode u kojoj su se kuvale špagete.

Dodajte testeninu, sklonite sa vatre, dodajte puter i parmezan i lagano promešajte i poslužite.

Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar