Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Jovane Pejić Sandžak predstavila recept za posnu tortu na vodi.

Posna torta na vodi

Sastojci:

500 g višanja

0,5 l vode

150-200 g šećera

1 vanilin šećer

100 g griza

0,5 l vode

50g šećera

100g griza

2 kašike mlevenog maka

0,5 l vode

2 pudinga od vanile

50 g šećera

2 kesice posnog šlaga

Praktična žena – Posna torta na vodi Pscreen 01

Priprema:

Višnje, vodu, šećer i vanil šećer kuvati zajedno. Kada voda provri i višnje se blago skuvaju dodati griz i kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje.Kuvan fil izliti u pleh. Zatim staviti vodu da se kuva, pa kada proključa dodati šećer i griz kuvati na laganoj vatri. Kuvanom grizu dodati mak.

Gotov fil izliti preko fila od višnanja. Puding od vanile skuvati u vodi sa šećerom i i preliti preko fila od maka i griza. Kada se prohladi dodati šlag pripremnjen na vodi. Tortu ohlatiti i poslužiti.

Za detaljan postupak pogledajte video sa početka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar