Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena" ugostila Dejanu Simić Babović, koja je pokazala kako se pravi triolada kolač.

Triolada

Sastojci:

Kora

300 g ml. keksa

125 g margarina

130 ml mleka

8 komada biskvitnog keksa od narandže

Fil

200 g bele čokolade

200 g mlečne čokolade

200 g crne čokolade

200 ml ugrejane slatke pavlake

300 ml hladne slatke pavlake

1/2 kašičice učvršćivača za šlag

triolada 3

Priprema:

Za podlogu pomešajte ml. keks, otopljeni margarin, mleko i iseckani biskvitni keks od narandže. Sve to lepo pomešajte i utisnite u kalup i ostavite u frižider da se malo stegne dok pripremate fil

U jednu činiju izlomite belu čokoladu, u drugu činiju izlomite mlečnu čokoladu i u treću činiju izlomite crnu čokoladu. Zagrejete slatku pavlaku i prelijete sve tri čokolade podjednako. Mešate dok se čokolade ne istope, najbolje je nad parom mešati da se što pre istope.

Satku pavlaku i učvršćivač umutite mikserom i podelite na tri jednaka dela i sjedinite špatulom u sve tri otopljene čokolade.

Preko podloge sa keksom prvo prelijete crnu čokoladu, pa mlečnu, i na kraju belu čokoladu. Tortu ukrasiti po želji.

Za detaljan postupak pogledajte video na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar