U emisiji "Praktična žena" voditeljka Nataša Pavlović je predstavila recept za crvenu pastu u sosu od povrća.

Sastojci:

3-4 paprike

1 crveni luk

250 g čeri paradajza

2 kašike dimljene paprike

100 g pečenih badema

1 beli luk

2 kašike soja sosa

so, biber

parmezan

500 g paste( špagete)

Pročitajte još:

Priprema:

Iseckajte papriku i luk na krupne komade. Beli luk prepolovite. Prebacite povrće (paprika, crveni luk, beli luk i čeri paradajz) na pleh obložen pek papirom, a zatim ga začinite po ukusu i pospite mlevenom paprikom.

Pecite na 180-200 stepeni 20-25 minuta dok povrće ne smekša.

Sirove bademe ispecite. Pečeno povrće prebacite u procesor za hranu i smiksajte, a zatim dodajte soja sos i bademe i ponovo smiksajte dok ne dobijete glatku teksturu..

Skuvajte testeninu,. pa je umešajte u sos, a zatim pospite parmezanom.

Ceo postupak pravljenja ove paste pogledajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar