Više

Sastojci:

250 g ml keksa

100 g putera

5 kašika mleka

voćni fil:

400 g malina

150 g šećera

1 kašika gustina

beli fil

900 g krem sira

100g grčkog jogurta

135 g prah šećera

1 vanil šećer

45 g gustina

3 jajeta

preliv

400 g speculoos namaza

Pročitajte još:

Priprema:

Najpre napraviti voći fil. Maline prokuvajte sa šećerom pa dodati malo gustina da se zgusne i ostaviti da se malo prohladi.
Keks, otopljeni puter i mleko izmešati da dobijete kompaktnu smesu koju ćete moći da utapkate uz dno kalupa kako biste dobili koru ili podlogu kolača.

Za beli fil umutite krem sir, grčki jogurt, prah šećer,vanil šećeri gustin, a zatim dodajte jedno po jedno jaje i umešajte špatulom u fil. Na keks bazu sada izliti 1/2 bele kreme, pa voćnu kremu, i zatim drugu polovinu bele kreme i sve lepo izravnjati.

Pecite nekih sat vremena na 180 stepeni. I nemojte odmah da izvlačite kolač iz rerne, neka se prohladi najpre u isključenoj rerni oko pola sata i nekih 2 sata na sobnoj temperaaturi i tek tada ga možete izvući iz kalupa. Kada ste ga izvukli iz kalupa premažite ga otopljenim speculoos namazom i dekorišite po želji

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar