Foto:Screenshot/Youtube/Zadruga Official

Na današnjoj sednici REM bi trebao da usvoji nacrt Pravilnika kojim se zabranjuje emitovanje rijaliti programa do 23 časa. Bilo kakva drugačija odluka predstavljala bi kršenje zakona i nastavak promovisanja nasilja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, ali i odustajanje REM-a od svoje prethodne odluke da se pristupi navedenom pravilniku, poručili su iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) oglasilo se povodom današnje sednice članova saveta REM, koji danas odlučuju o donošenju pravilnika o ograničavanju emitovanja rijalitija od 23 do 6 časova ujutru.

PROČITAJTE JOŠ

Oni su naveli da je bilo kakvo odlaganje REM da donese odluku kršenje Ustava i zakona.

Njhovo saopštenje prenosimo u celosti.

„Odmah nakon usvajanja navedenog Pravilnika Ministarstvo kulture i informisanja bi trebalo što pre da da pozitivno mišljenje na ovaj pravilnik, ali i mišljenje na predlog zakona o ograničavanju rijaliti programa koji je podnelo 42.852 građana. Predsednica Narodne skupštine u prethodnom sazivu, Maja Gojković, navedeni predlog zakona nije stavila na glasanje, jer se čekalo mišljenje Ministarstva kulture na čelu sa Vladanom Vukosavljevićem koje je prekršilo Ustav i sabotiralo proces predlaganja zakona putem narodne inicijative koji je Ustavom propisan“, naveli su oni i dodali:

„Sada se Maji Gojković pruža prilika da kao neko ko se u novoj Vladi nalazi na čelu Ministarstva kulture omogući Narodnoj skupštini da ispuni svoju ustavnu dužnost, koja joj je kao predsednici parlamenta bila uskraćena. Bilo kakvo odlaganje REM-a da donese odluku, ali i Ministarstva kulture da da pozitivno mišljenje predstavljalo bi krešenje Ustava i zakona.“

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare