REM tvrdi: Podneli smo krivičnu prijavu protiv Golubovića

Showbiz 18. okt. 202021:10 > 21:39
Podeli:
Foto: Vesna Lalić

Kako je ranije za Nova.rs najavio jedan od članova saveta REM Slobodan Cvejić, Regulatorno telo za elektronske medije podnelo je krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića, osuđivanog kriminalca i trenutnog učesnika rijalitija Zadruga 4, rekla je za naš portal Judita Popović, jedna od članova REM.

Na pitanje da li je REM podneo krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića zbog pretnji smrću Staniji Dobrojević, koje je uputio 16. septembra u programu televizije Pink, koja koristi nacionalnu frekvenciju, Judita Popović je kratko odgovorila.

PROČITAJTE JOŠ

„REM je podneo krivičnu prijavu tužilaštvu, koji je jedini nadležan da pokrene postupak“, rekla je ona za Nova.rs.

Judita Popović, međutim, nije precizirala kom Osnovnom tužilaštvu je podneta prijava, ali imajući u vidu mesnu nadležnost, krivičnim delima počinjenim na teritoriji Šimanovaca trebalo bi da se bavi Osnovno tužilaštvo u Rumi. Nova.rs je na tu adresu uputila pitanja, ali odgovor još uvek nismo dobili, najverovatnije zbog toga što je vikend.

Kako smo ranije već pisali, nedavne pretnje smrću koje je izrekao u rijalitiju “Zadruga” na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ispostavile su se kao “smrtna presuda” ovom TV formatu u Srbiji – zbog čega je tada reagovao i REM, Regulatorno telo za elekstronske medije.

Savet Regularnog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 časa do 6 jutru, potvrdio je tada za Nova.rs član Saveta Slobodan Cvejić.

Judita Popović je za Nova.rs, juče izjavila i da je procedura ograničavanja rijalitija u toku, te da će sednica članova saveta biti održana u sredu.

Judita Popović / Foto: Medija centar Beograd

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar