Foto: Promo

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović ocenio je da aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nema sluha za probleme srpskog seljaka, a kao alarmantan problem naveo je "urušavanje sistema protivgradne zaštite".

Bulatović je naveo da je nevreme praćeno gradom normalna pojava, ali da „nije normalno što je protivgradna odbrana katastrofalno zakazala, u poslednjem slučaju u okolini Sombora, a posebno Bačkog Monoštora kojem je nevreme nanelo veliku štetu upropastivši zasade soje, kukuruza i industrijske paprike“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Mesecima kao alarmantan problem navodimo urušavanje sistema protivgradne zaštite, koje na godišnjem nivou srpskoj poljoprivredi, pa samim tim i privredi nanosi višemilionsku štetu koja se izražava u evrima. Manjak protivgradnih raketa, ali i kvalifikovanih strelaca, čini da srpski seljak sa zebnjom gleda u nebo puno oblaka. Zašto i dokle više tako ministre Nedimoviću“, upitao je potpredsednik SSP.

On je u saopštenju naveo da je poslednji čas da režim shvati da Srbija nije zemlja koja živi od motanja kablova i investicija sa Dalekog Istoka, već od poljoprivrede kao jedne od primarnih privrednih grana.

„Srbija može da proizvede mnogo, ali ni izbliza koliko režim Aleksandra Vučića može da uništi“, zaključio je Bulatović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar