Foto:. TANJUG / ZORAN ZESTIC / an

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ne treba dolivati ulje na vatru postojeće mržnje i netrpeljivosti u društvu, jer to najviše odgovara onima čije se političko delovanje zasniva na destrukciji i kojima podele među građanima produžavaju rok trajanja na vlasti, saopštila je danas Narodna stranka.

On je rekao da glasači vladajućeg bloka nisu neprijatelji.

„Neki od njih su zavedeni, neki pritisnuti, neki samo drugačije misle od nas, a to nije i ne sme biti smrtni greh. Sve dok podele budu bile na život i smrt, dotle ćemo imati situaciju sličnu onoj u Crnoj Gori, a tamo ista vlast traje
već 30 godina“, rekao je Jeremić, a navodi se u saopštenju.

On je rekao da će se znati da je bojkot uspešan ako vlast i posle izbora nastavi da napada njih, a ne one koji su pomogli vlastima izlaskom na izbore.

„Drugi pokazatelj uspeha bojkota biće ako međunarodna zajednica nastavi da u nama vidi relevantnog sagovornika, jer će to značiti da nove institucije nemaju legitimitet kakav su ga imale ranije“, dodao je Jeremić.

On je naveo da nijedna opoziciona lista koja će učestvovati na izborima nema kapacitet da izbroji glasove i kontroliše izborni proces i da će zato morati da prihvati ono što im vlast saopšti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare