Jovica Plavšić, gost nove epizode podcasta "Život na srpskom", omiljen je profesor Desete beogradske gimnazije. Nagradu za najboljeg edukatora Srbije primio je u majici s natpisom "Edukator mora biti umetnik", a zatim ju je odložio jer su mu đaci rekli da je loša fora. Ipak, u rukavu ima još mnogo dobrih.

Sledećeg četvrtka organizuje se kviz „Sam protiv Desete“, a s lepim danima u najavi je i gimnazijska verzija „Survivora“. Svaki čas hemije je drugačiji, a sa svojim đacima Jovica Plavšić sadi drveće i čisti reke, pokreće različite humanitarne akcije… Uči ih da menjaju svet i podstiče da ostanu svoji.

U podcastu „Život na srpskom“ otkriva nam i šta je on sve naučio od njih, zašto već na prvom času daje kontrolni i kako je prošao skok iz aviona koji mu je organizovalo njegovo odeljenje.

Govori o svojim bivšim i sadašnjim učenicima, o kolegama i njihovim reakcijama na njegov metod rada, o roditeljima, o obrazovnom sistemu nekada i sada, ali i o tome kako je izabrao svoju profesiju, šta radi u slobodno vreme i koji su mu sledeći koraci.

Pogledajte još:

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)