Draga devojčice, hajde da pričamo o prvom seksu

Podcast 04. mar. 202116:00 > 15:56
Podeli:

Gošća podcasta „Život na srpskom“ je Milica Crkvenjakov, devojka koja stoji iza profila „Draga devojčice“, na kojem otvoreno i direktno govori o stvarima koje bi volela da je sama znala kad je bila tinejdžerka.

Posebno o onima koje su kod nas još tabu teme – menstruacija, prvi seks, zabavljanje sa starijim momcima, „nevinost“, savršeno telo…

Od Milice saznajemo s kakvim se još problemima suočavaju devojčice u Srbiji, a ne mogu o njima da pričaju ni sa svojim mamama ni sa drugaricama. Kako ih uči da smeju da kažu „ne“ i da imaju pravo da se predomisle.

Pročitajte još:

Otkriva nam kako je prevazišla sopstvene nesigurnosti i nezadovoljstvo sobom i zašto se nikad ne bi vratila u tinejdžerske godine.

Osvrće se na slučaj Miroslava Aleksića, učitelja glume koji se suočava s nizom optužbi za seksualno zlostavljanje, nakon što je ispovest glumice Milene Radulović odjeknula regionom – kako tako nešto objasniti devojčicama?

Završavamo odgovorima na tri „glupa“ pitanja i izvinjenjem roze boji.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je novi lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar