Šta znače ptice koje viđamo po zidovima Beograda

Podcast 25. feb. 202116:00
Podeli:

Jana Danilović je slikarka, street art umetnica, autorka doktorskog rada na temu „Grad i slika – značaj i funkcija slikarskih intervencija u javnom prostoru“, a u novom podcastu "Život na srpskom" i nas uči da malo drugačije posmatramo zidove Beograda i čitamo poruke sa kojima se usput susrećemo.

Janin zaštitni znak su laste i u razgovoru s Anom Kalabom otkriva zašto su joj tako bitne i koje sve teme pokreću.

Pročitajte još:

Razbija predrasude o ženama u street artu i osvrće se na iskustvo festivala Rekonstrukcija, u sklopu kojeg su fasade u centru Beograda pretvorene u prava umetnička dela.

Podseća nas da obratimo pažnju i osvestimo tu gomilu grafita, crteža, reklama, poruka koje upijamo u hodu, ne registrujući ih… Posle ovog podcasta, šetnja gradom biće uzbudljivija.

***

„Život na srpskom“ je novi lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar