Mala Vranjanka: Prijatelji ne smeju da mi se jave na ulici

Lifestyle 17. dec. 202016:29 > 17:47
Podeli:

Gošća novog podcasta "Život na srpskom" je Dejana Deksi Stošić, iako je zezaju da ne priča srpski već "po vranjski", a njeni roditelji su bili protiv toga da pred kamerama razgovara s Anom Kalabom. Pogledajte zašto.

Deksi Stošić je studentkinja, aktivistkinja, ambasadorka mladih, a na društvenim mrežama poznata kao „Mala Vranjanka“ koja nas je nedavno sve naterala da se zamislimo nad pričom o prvom kaputu.

Razgovor i kreće od tog kaputa, nastavlja se preko redova ispred Zare, kroz buku protesta i okupacije Rektorata, proteže se sve do rampe u Vranju koju je poželela da podigne. Mala Vranjanka se priseća trenutka u kojem je otkrila da može da menja svet i otkriva zašto ne želi da ode iz zemlje, ali i koliko košta njena borba za normalan život mladih u Srbiji – zbog čega roditelji nisu pričali s njom i zašto se prijatelji iz rodnog kraja prave da je ne poznaju.

Pročitajte još:

„Život na srpskom“ je novi lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar