Kada uradite nešto veliko, onda kažete kao da ste se popeli na Himalaje. Da li i vi možete zaista tako nešto da uradite, šta je potrebno, zašto je opasno i slično, pričao je srpski alpinista Aleksandar Milosavljević gostujući u novoj epizodi podcasta "Penâl".

Ekipa alpinista iz Nepala osvojila je čuveni vrh K2, kao prva ekspedicija u istoriji koja je to uspela u zimskim uslovima.

PROČITAJTE JOŠ

I to dovoljno govori o kakvom poduhvatu se radi, pogotovo što je K2 sa 8.611 metara drugi najviši i poslednji vrh na svetu iznad 8.000 metara koji nije bio osvojen zimi.

Koliko je to čudesno uraditi i kako se uopšte priprema za takvo penjanje? Šta je ključno, sa čime se penjači sve susreću, koliko traje jedna takva misija? Šta vas, zapravo, penje – glava ili noge?

To je samo deo o čemu je alpinista Aleksandar Milosavljević pričao kao gost u novoj epizodi podcasta „Penâl“ sa zamenikom urednika sportske rubrike Nebojšom Todorovićem, a otkrio je i anegdote, ali i opasnosti sa kojima se suočio prilikom penjanja na Akonkagvu, vrh na visini od 6.960 metara.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar