Novi kulinarsko-takmičarski šou "Savršena večera" emitovaće se pet puta nedeljno od 20.30h na televiziji Nova S.

Ove nedelje kulinarske sposobnosti pokazaće takmičari iz Beograda, a prvi domaćin bio je Milan Jovanović, koji je ugostio ostale učesnike veganskim specijalitetima.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je Milan imao specifičnu priču, jer je u vreme izolacije zbog koronavirusa u Šangaju imao samo leblebije, uz brojne eksperimente naučio da pravi mnoge specifične specijalitete od leblebija.

Svoje goste na večeri obradovao je originalnim jelovnikom jer je autetntične recepte sam izmislio.

Predjelo je bilo „Pesma o krvi“, specijalitet od leblebija, sa ovsenim brašnom, semenkama kurkume, maslinovim uljem i belim lukom. Dodatak predjelu bila je cvekla, zbog čega je ovo jelo i dobilo naziv.

Kao glavno jelo Milan je spremio „Susnežicu Kongguksu“, hladnu korejsku čorbu od slanog bademovog mleka sa nudlama od heljdinog brašna, paradajzom i korejskim kiselim krastavem.

Dezert „Uspomene“ sačinjen je od mariniranih smokvi sa ruzmarinom u balazamiku, koje su karamelizovane i zapečene u rerni, servirane sa sladoledom od vanile, maslinovim uljem i hamalajskom solju.

Milan se potrudio oko specifične i originalne dekoracije stola, a uz hranu poslužio je egzotično bezalkoholno piće.

Takmičare je prijatno iznenadio kada im je nakon večere čitao poeziju.

„Savršena večera“ prati pet takmičara koji žive u istom gradu, a svaki od njih u svom domu organizuje večeru za svoje konkurente. Takmičari ocenjuju večere jedni drugih i na kraju onaj koji ima najviše poena odnosi pobedu i novčanu nagradu od 500 evra. Zvuči jednostavno? Ipak nije… Ne zabravite na kulinarske katastrofe, neprijatne interakcije učesnika za večerom, različite strategije za pobedu.

„Savršenu večeru“ gledajte od ponedeljka do četvrtka od 20.30 časova na Nova S TV.

Odmah nakon „Savršene večere“ možete gledati i kviz „Želite li da postanete milioner?“

BONUS VIDEO: Ahmed je ovonedeljni pobednik “Savršene večere“