WC
Foto: Jorge Sanchez-Conejo / Alamy / Alamy / Profimedia

Dovoljno je da pola bešike bude puno i već osećamo da moramo u WC. Kada ste na pola puta ili na mestu gde nema toaleta, primenite trikove koji će vam olakšati agoniju.

Ispravite se

Držanje tela može da pomogne stezanje mišića oko bešike. Ne sedite pogrbljeno već ispravite leđa da biste smanjili pritisak.

Utoplite se

Kada vam je hladno, opada i temperatura tela. Samim tim je veća šansa da će vam se pripiškiti.

Pročitajte još:

Prekrstite noge dok stojite

Mokraćnu cev (uretru) možete malo da stisnete ukrštanjem nogu. Obavezno ih prekrstite dok stojite jer u sedećem položaju prekrštanjem samo vršite veći pritisak na bešiku.

Ne smejte se

Kada se grlato nasmejemo, mišići se grče i vrši se pritisak na bešiku. Mišić sfinktera, koji zatvara uretru da spreči curenje, opušta se pri svakom pritisku, pa pokušajte da izbegnete smejanje.

Mislite na nešto drugo

Kada vam je bešika manje ili više napunjena, nervi u bešici šalju signal mozgu da vam se ide u WC. Realna potreba da piškite je možda manja nego što se čini, pa bi preusmeravanje pažnje moglo na kratko da pomogne. Razmišljajte o nečem drugom ili skrolujte po telefonu dok vam ne bude lakše.

Stegnite zadnjicu

Kontrola bešike zavisi od mišića karličnog dna, a oni se nalaze oko mokraćne cevi. Kada brzo, nekoliko puta stegnete zadnjicu, to je ujedno i vežba za te mišiće. To možete da radite u bilo kom položaju, dok stojite ili sedite.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar