Sramna izjava Jovane Stojković o pacijentima iz crvene zone

Zdravlje 28. feb. 202110:51 > 11:4012 komentara
Podeli:
Foto:Screenshot Youtube

Dr Jovana Stojković je političarka i psihijatrica koja je poznata po svojim kontroverznim stavovima o vakcinaciji. Nedavno je na Tviteru objavila svoju fotografiju iz crvene zone, uz komentare o pacijentima i maskama koji su više nego zabrinjavajući.

Liderka pokreta „Živim za Srbiju“ ima opasnu retoriku po pitanju vakcina – ona je zagrižena antivakserka, pa su njene brojne objave na Tviteru „osetljiv sadržaj“ jer često propagira teorije zavere.

Nedavno je osvanula fotografija dr Stojković iz crvene zone u kojoj radi, na kojoj nosi svu zaštitnu opremu koja je predviđena za zdravstvene radnike. Ipak, dr Stojković ne misli da maske štite – iako ona sama nosi i masku i vizir.

Ovim rečima je ona objasnila četiri razloga zbog kojih mora da nosi opremu.

Pročitajte još:

„Prvo, nije moguće ući bez opreme. Drugo, gomila iskolačenih hipohondara bi zvala Lazu Lazarević da me odvedu. Treće, ne dao Bog da neko kine, svi bi upirali prstom u mene. Četvrto, kao “kontakt” sa zaraženima be opreme bila bih izložena prisilnoj izolaciji po zakonu.

To je uniforma koju si u obavezi da nosiš na radnom mestu kao što nose policajac ili vatrogasac. Ono što je zdrav narod u obavezi da nosi su krpetine i po sastavu i po efikasnosti. I nisam “pričala”, nego sam dokazala referencama. Stop krpetinama za opštu populaciju“, napisala je.

Zabrinjavajuće je što je svoje kolege, kao i pacijente bolnice, koji preduzimaju nužne mere zaštite od koronavirusa, nazvala „hipohondrima“ – kao i to što smatra da su maske, koju nju štite dok radi sa zaraženima, zapravo „krpetine“ za opštu populaciju.

Zatim je objavila još jedan skandalozan tvit, koji je krajnje neprimeren za lekara, u kojem direktno ruši sva načela Hipokretove zakletve.

„Ne znam šta bi mi drugovi građani savetovali, da li da lečim ove što dolaze sa upalom pluća nakon vakcinacije, ili da pustim da ih vakcina zaštiti“, zapitala se dr Stojković.

Kao jedna lekarka koja očigledno radi u našem zdravstvenom sistemu, logično je postaviti pitanje da li će njeni politički stavovi uticati na način na koji pristupa svom poslu?

Na njenom profilu mogu se pronaći tvrdnje da vakcinacija ne zaustavlja širenje virusa, kao i da ćete posle primljene vakcine dobiti imunitet samo ako „preživite“. Takođe je iz njenih tvitova jasno i da veruje da je Balašević umro nakon vakcine.

*

 

Ostala je upamćena i njena navodna izjava na skupu „Decu vam ne damo“ da su „razmirice su deo života i braka, koji može dovesti do sazrevanja veze“, misleći na činjenicu da je u Srbiji nasilje nad ženama u stalnom porastu.

Osim toga, dr Stojković takođe veruje da u Srbiji vlada „LGBT lobi“ koji će pedofiliju uvesti u zakone Srbije.

Podsetimo, brojni naučnici i lekari širom sveta, kao i više istraživanja, potvrdilo su da su maske značajna zaštita od prenošenja kovida 19. To je za Nova.rs objasnio i dr Milanko Šekler, koji je na matematičkom modelu pokazao zašto maska štiti.

Takođe, moguće je zaraziti se posle vakcinacije i to nije sasvim neočekivano – kako je objasnila imunološkinja Ljiljana Sofronić Milosavljević sa Instituta za primenu nuklearne energije.

“Već posle prve doze jedan procenat populacije stvara u svom organizmu antitela, ali zapravo ona druga doza vrši tu takozvanu restimulaciju. Dve do tri nedelje nakon druge doze očekujemo da možemo da procenimo pun efekat koji ta vakcina ima na imunski odgovor”, rekla je ona za N1.

Pogledajte i grafički prikaz stvaranja imuniteta nakon vakcine:

Foto: Slađana Đermanović / Nova.rs

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar