„Oporavio sam se za 10 dana“: Beograđanin o kovidu posle vakcine

Zdravlje 29. sep. 202118:15 > 19:19
Podeli:
vakcina grip korona
Vakcinacija Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Jedan korisnik Tvitera je na svom nalogu podelio iskustvo sa putovanja u Grčku gde su se on i žena zarazili koronavirusom pošto su vakcinisani kineskom vakcinom. Svojom pričom je hteo da ukaže na važnost vakcinacije.

Prenosimo objavju Gačić Radivoja u celosti, uz njegovu saglasnost.

„Nisam imao nameru, ovo da vam pišem, ali zbog sveopšte situacije i masovnog oboljevanja od kovida, sam promenio mišljenje i odlučio da podelim svoje iskustvo, a vi ga tumačite kako god hoćete! Tokom odmora u Grčkoj prijatelji sa kojima smo zajedno letovali, su oboleli od kovida koji im je i potvrđen!

U pitanju je bio blaži oblik sa nižom temperaturom, ali sa svim manifestacijama, od gubitka mirisa i ukusa, do jeze i bolova u mišićima! Ona se oporavila brzo, da bi se zadnjih par dana sunčala i kupala, a on je uglavnom mirovao, sa temperaturom do 39C.

Sve vreme su pili suplemente, a on i antibiotike! Kako smo išli jednim automobilom i svraćali na konak i jagnjetinu u Đevđeliju, bilo je suđeno da se i ja i supruga zarazimo, što se i desilo, drugi dan po dolasku kod mene su se javili bolovi u vratu i glavobolja, sa temp. 37,4 C!

PROČITAJTE JOŠ:

Sutradan mi je potvrđen kovid, dobio sam neki kineski lek, i antibiotik, saturacija 100, a posle par dana rentgen i potvrđena virusna upala pluća! Oporavio sam se uz disciplinu, posle 10 dana i 23.9. otišao u Beo lab da se antigenski testiram, da proverim da li sam zarazan zbog kuma, koga sam sutradan trebao da sačekam na aerodromu!

Normalno bio sam negativan i evo me sada sa njim na Zlatiboru! Ovo sam vam napisao, jer smo sve četvoro vakcinisani, sinofarmom, kineskom vakcinom pre više od 6 meseci, i sve četvoro smo imali blaži oblik, žene gotovo bez značajnih indikacija, ali smo svi imali gubitak, čula ukusa i mirisa! Beli luk sam jeo kao rotkvice!

Najviše temperature smo imali nas dvojica, ali do 39’C,.. Sve vreme smo pili čajeve i bili pokretni, ali mirovali! Sada mi je drago , što sam preležao i smatram da nam je vakcinacija pomogla, da lakše prebolimo! Vi donesite svoj zaključak, a ja sam ovo iskreno napisao, jer može nekome da koristi! Sada sam na planini i osećam još posledice kovida, ali se osećam dobro! Želim brz oporavak svima koji, obole! Pozdrav od Galeta!”

***

Bonus video: Vakcinacija na Sajmu treća doza

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram