čaj
Čaj; Foto: Dmytro Zinkevych / Alamy / Alamy / Profimedia

Suvo ili bolno grlo je neprijatan simptom koji se često javlja tokom prehlade, ali sledeće vrste čaja naročito su delotvorne protiv ove boljke.

Zeleni čaj

Pravi “super napitak” koji su mnoge kulture vekovima koristile za lečenje raznih bolesti. Zeleni čaj, između ostalog, ima antiinflamatorno dejstvo i može da ublaži otok i bol u grlu.

Kamilica

Čaj od kamilice deluje umirujuće i stoga je odličan izbor pre spavanja, a on takođe i smiruje iritirano grlo. Pored toga, sadrži antioksidante koji mogu pomoći telu da se bori protiv infekcija.

Đumbir

Čaj od đumbira ima mnogo antiinflamatornih efekata i stoga deluje kao prirodni lek za bol u grlu. Ako vam ne odgovara čaj od đumbira, narendajte malo svežeg đumbira u bilo koji čaj za sličan efekat.

Pročitajte još:

Kurkuma

Odličan izbor za ublažavanje bolova u grlu. Čaj od kurkume ima antivirusna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva, što ublažava bol u grlu i istovremeno jača imuni sistem.

Šipak

Čaj od šipka je prava riznica vitamina C i antioksidanata, što ga čini antiinflamatornim i jača imuni sistem. Istovremeno, on ublažava bol i smiruje nadraženo grlo.

***

Bonus video: Zdravo misli – Urinarne infekcije

Komentari

Svi komentari (0)