„Kako su me zbog antivaksera poput Đokovića vratili sa onkologije“

Podeli:
antivakseri
Foto: Martyn Williams-images / Alamy / Alamy / Profimedia

Dejv Grin, onkološki pacijent iz Velike Britanije, poslat je kući iz bolnice jer nije bilo slobodnih kreveta. On smatra zato da svi protivnici vakcinacije, među kojima navodi i Novaka Đokovića, predstavljaju opasnost za društvo.

Za početak Grin za Gardijan kaže da je čitao jedan tekst koji govori o Novaku Đokoviću i tome kako je strpljenje sa skepticima o vakcini pri kraju. On je taj tekst čitao nakon što su ga sa još dva onkološka pacijenta vratili iz bolnice Midlands jer nije bilo slobodnih kreveta. Inače, njemu je to bio drugi put da ga vraćaju iz bolnice jer zbog kovid pacijenata za njega nije bilo mesta.

„Dok smo čekali za naše operacije, razgovor na odeljenju se okrenuo Novaku Đokoviću i antivakserima. Govorilo se koliko su prezreni kao idioti, a u Đokovićevom slučaju kao idioti s pravima i privilegijama – ali svi su okarakterisani kao duboko sebični i opasni za društvo“, navodi Grin.

Pročitajte još:

Grin je takođe besan i na premijera Britanije Borisa Džonsona jer je, kako kaže, katastrofalno vodiio zemlju kroz pandemiju.

„Boris Džonson i vlada treba na mnogo toga da odgovore jer su povlađivali ovim ljudima koji poriču nauku, dok su se sami ponašali neodgovorno i s prezirom prema nama ostalima. Moramo da se borimo za stav – bez vakcine nema posla i ulaska u javne prostore. Antivakseri moraju da se suoče sa kaznama za svoj sebični izbor kojim ugrožavaju živote drugih.“

***

BONUS VIDEO: Vakcina Moderna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar