Foto:Instagram/jankabudimir

Personalni trener i fitnes influenser, Janka Budimir, osim izvajanog i negovanog tela, ima i savršenu kosu koju bi svaka žena poželela! Već više od 30 godina ona redovno, na svaka tri meseca šiša svoju kosu, redovno je neguje kod frizira, zdravo se hrani, a na sve to pije i kolagen koji dodatno jača i neguje kosu. Danas je odlučila da nešto na sebi promeni, a krajnji cilj je podsetio mnoge kojom bojom je obojen mesec oktobar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janka Budimir (@jankabudimir) on


Naime, Janka je na svom Instagram profilu objavila da je Oktobar njen mesec, a ujedno i mjesec borbe protiv raka dojke.

„Odsjekla sam 30cm kose i donirala @zenski_centar_milica_ za izradu perika, za žene oboljele od raka dojke“, i svojim činom izazvala divljenje pratioca koji su joj u komentarima čestitali na solidarnosti i humanosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janka Budimir (@jankabudimir) on

U razgovoru za Nova.rs objansila je zbog čega se odlučila na ovaj korak:

„Otišla sam kod frizera sa namerom da nešto promenim. Kosu puštam ceo život i ceo život je negujem, pa sam želela da unesem neku promenu. Kada mi je frizerka Maja skupila kosu da bi mi pokazala koliko će kose da odseče, moja sestra Milica i ja smo u isto vreme rekle ‘ajde da doniramo kosu’. Tako mi je Maja skratila kosu za čak 30 centimetara! Od moje kose napraviće se perika za žene koje boluju od raka dojke i koje su zbog bolesti ostale bez kose. Jako sam srećna što sam učinila ovo“, rekl je Budimir za Nova.rs.

Jankina majka je bolovala od karcinoma dojke i ostala je bez kose. Međutim, to je nije sprečilo da kumuje na svadbi, pa je tada tražila idealnu periku i uspela je da nađe jednu baš od prave kose. Tu periku nakon nje, nosile su još dve žene koje su bolovale od iste bolesti, a i dan danas je ta perika „u životu“.

Janka se priključila incijativi „daj snagu“, a od njene kose će „Ženski centar Milica“ napraviti periku kojom će se ulepšavati žene obolele od raka dojke.

BONUS VIDEO: