Foto:printscreen/instagram@jankabudimir

Janka Budimir, poznata fitnes instruktorka i personalni trener, objavila je pomalo uznemirujuću fotografiju na svom Instagram storiju, navodeći da joj kosa drastično opada i tri meseca nakon što je preležala koronavirus.

Ona je na svom Instagram storiju odgovarala na pitanja fanova, te je u jednom trenutku odgovorila i na pitanje koje se odnosilo na opadanje njene kose.

„Tri meseca nakon što sam prebolela koronu, krenula je da mi opada kosa u pramenovima. I tako dva meseca. Nedavno je prestala, ali je imam toliko i da se ne primeti. Samo što sada imam gomilu male kose na glavi, kao šubaru da nosim“, napisala je ona.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz to je objavila i fotografiju opale kose.

Foto: Printscreen/Instagram/jankabudimir

Janka Budimir je inače poznata u svetu fitnesa i među influenserima na društvenim mrežama.

Samo na Instagramu je prati više od 107 hiljada ljudi, a redovno objavljuje fotografije treninga i snimke iz teretane.

Inače, o ovom fenomenu smo razgovarali s dr Elenom Arsovom, trihološkinjom koja vodi ustanovu Hair Clinic u Beogradu, koja se bavi upravo problemom opadanja kose. Objasnila nam je zašto kosa opada nakon kovida 19.

“Kosa opada zbog toga što naše telo, kada imamo tako tešku infekciju, praktički je u jednom fiziološkom stresu. U takvim slučajevima naše telo štedi na strukturama kao što je kosa, koja je manje bitna. Jednostavno, dođe do skraćivanja hranljivih materija za samu dlaku. Dlaka na to reaguje tako što, pošto joj dosta toga nedostaje, prestane da raste i uđe iz faze rasta u fazu opadanja”, objašnjava doktorka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janka Budimir (@jankabudimir)