FOTO Medicinska sestra iz BG pokazala ruke posle kovid smene

Zdravlje 21. jul. 202012:43 > 14:0447 komentara
Podeli:
medicinska sestra
Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Maja radi kao medicinska sestra u kovid ambulanti, a kako život izgleda na prvoj liniji borbe za živote naših sugrađana najbolje pokazuje njeno iskustvo.

Maja je odlučila da pokaže ljudima koliku žrtvu svakodnevno podnose sve medicinske sestre i lekari u našim bolnicama.

Ona je trenutno na dužnosti kao kovid sestra u jednoj od bolnica u Beogradu. Maja je takođe i samohrana majka, koja je poput brojnih drugih zdravstvenih radnika ovog leta žrtvovala svoj odmor kako bi pomagala obolelima.

Ovako izgledaju Majine ruke nakon šest sati provedenih u zaštitnoj opremi:

Maja Bošković
Foto: Privatna arhiva

Posle skidanja skafandera, Maju i njene kolege i koleginice čeka i mukotrpan proces dezinfikacije, koji nije nimalo prijatan, a uvek postoji i velika opasnost da će se nešto prevideti i da će virus dospeti i u njihov organizam.

Hrabra i požrtvovana, Maja za sve nas ima apel koji treba da upamtimo sledeći put kad nas bude mrzelo da nosimo masku, ili ispoštujemo propisane mere:

„Mi smo sada samo ime na skafanderu… Nemamo lica, ruke, noge… ne pijemo vodu 6 sati, ni kapi vode u sebi nemamo, i to sve sa jednim ciljem… da neko preživi.

Pročitajte još:

Budite odgovorni! Nosite maske! Ne pravite žurke da biste pokazali da nemate strah i da ste kul! Ovde niko nije kul, kad to shvatite više nema party družine, već samo mi.

Da bi ova imena ponovo dobila lice, da bi naša deca ponovo dobila majke koje se ne boje da ih zagrle, da nastavimo da živimo… Pomozite nam da se nikad vise ne sretnemo a da nam ne vidite lice i ne znate ko smo.

Možda cemo vam se dopasti bas takvi kad izgovorimo svoje ime, a ne bude bilo potrebe da ga čitate napisanog markerom na oklopu koji je sve samo ne udoban“, napisala je Maja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar