dr Tatjana Adžić Vukičević
Foto: Youtube screenshot / Prva

Novinarka N1 Žaklina Tatalović na Tviteru je podelila opominjujuće obraćanje direktorke kovid bolnice, dr Tatjane Adžić Vukičević. Doktorka je opisala kakvo je stanje u toj beogradskoj bolnici, u kojoj se leče isključivo kovid pacijenti.

„Nema više šale. Ovo mora najozbiljnije da se shvati. Ja se izvinjavam privrednicima, ali šta će ikome privreda ako imamo mrtve i bolesne na sve strane. Nek bude zabrana kretanja od 19 časova do 5 ujutru, kakvo crno zatvaranje radnji vikendom? To je glupost, to je samo kupovina vremena koje nemamo“, rekla je dr Adžić Vukičević na TV Prva.

Upozorila je da se mesta u Batajnici popunjavaju munjevitom brzinom.

Pročitajte još:

„Morala sam da otvorim još 11 poluintezivnih nega, a računajte da svaka ima između 33 i 43 kreveta. Dakle, još 400 kreveta sam pustila u rad. Situacija u bolnici je toliko napeta, zastrašujuća, da ja drugu reč nemam“, rekla je doktorka.

Naglasila je da je u tom trenutku u bolnici ostalo samo 10 mesta na intezivnoj nezi, a da je 100 pacijenata na listi čekanja za prijem u Batajnicu. Dr Adžić Vukičević je istakla da u bolnici radi 220 lekara i preko 500 medicinskih sestara, ali da jedva sve postižu.

„Mi ćemo da damo sve od sebe, ali ne mogu preko nemogućeg da idem. Šta mogu, da stavim krevete na onu poljanu, kad kreveta više nema“, očajna je lekarka.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram