Ana Đurić Konstrakta Foto:N1

Novac od humanitarnog kafenisanja sa Konstraktom ide malom Vukanu.

Objava na Fejsbuk stranici Budi human – Humanitarne licitacije se širi mrežama. Selena Marković je odlučila da uradi nešto veliko za malog Vukana koji boluje od spinalne mišićne atrofije i potreban mu je veliki novac za lečenje.

Foto: Facebook/Selena Marković/Budi human-humanitarne licitacije

„Ovo divno biće pristalo je na moju molbu da izađe na kafu s nekim ko izlicitira najvišu cenu. Pa dragi ljudi, ako želite da budete u trendu i pevate sa Konstraktom, onda znate šta vam je činiti. Početna cena za kafu je 1.000 dinara. Uplata za Vukana Stoiljkovića. Dogovor za kafu će ići preko mene nakon licitacije. Licitacija traje do 29. 3. do 16 h. Deca nam moraju biti zdrava, biti zdrava!!! 1239 na 3030”, navela je Selena o humanitarnoj kafi sa Konstraktom, koja će Srbiju prestavljati na Pesmi Evrovizije.

Ova objava od postavljanja ima preko 1.000 komentara. U svemu se izdvaja jedan Edvin koji je ponudio 50.000 dinara.

Foto: Facebook/Selena Marković/Budi human-humanitarne licitacije

„Da ne budu samo prazne reči, ja sam svoj skroman doprinos dao. Mislim da je nečiji život mnogo vredniji od ovoga, a druženje sa budućom pobednicom Evrovizije je isto događaj za prepričavanje. Pa hajde da se nadmećemo dalje za Vukana“, kazao je Edvin.

I nadmetanje se nastavilo.

Korisnik Fejsbuka pod imenom Sale je ponudio 58.000 dinara i trenutno je to najviša ponuda.

Foto: Facebook/Selena Marković/Budi human-humanitarne licitacije

Svi ljudi dobre volje koji imaju mogućnosti i žele – mogu da se priključe ovoj humanitarnoj licitaciji.

Vukan je rođen 6. avgusta 2021. godine. Trudnoća i porođaj su protekli uredno, na rođenju dobija ocenu 9.
Zbog slabosti trbušnih mišića operisana mu je preponska kila kad je imao dva meseca. Do trećeg meseca života izgledao je kao sva druga zdrava deca tog uzrasta, međutim nakon toga Vukan postepeno prestaje da pomera nogice i počinje da se javlja generalizovana slabost mišića, pišu na sajtu Budi human.

Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su zastrašujuće rezultate. Nažalost, Vukanu je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Vukan je sa šest meseci primio jedinu terapiju dostupnu u Srbiji, spinrazu, zahvaljujući kojoj lakše guta hranu i diše, ali to nije dovoljno. Jedina nada za Vukanov život je najskuplji lek na svetu, genska terapija zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku.

Pročitaj još:

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu da Vukan izađe kao pobednik u svojoj životnoj borbi.

Sredstva su potrebna za terapiju zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, ortopedska pomagala, medicinske aparate, kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Vukanu:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381533-66

Uplatom na devizni račun: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

BONUS VIDEO: Minja Matić sa majkom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)