Pedro Gajić
Pedro Gajić; Foto: Printscreen

Beograđanin Pedro Gajić, koji je pre dva dana na svom Fejsbuk profilu podelio snimak u kom objašnjava da ima koronavirus, u novom videu otkriva da je dobio i poruke u kojima ga neki osuđuju zbog istine koju je javno izneo, ali da je mnogo više onih koji su mu poslali reči ohrabrenja i ljubavi.

Prethodni video je bio vrlo iznenađujući za sve, ali sve je daleko lakše nego što sam i ja mislio. Mnogi su pohvalili moj potez kao odgovoran dok su ga drugi osudili i rekli mi da sam budala. Ja ipak mislim da sam jako odgovoran jer ni ja ne znam odakle mi“, piše Pedro u jučerašnjoj objavi na Fejsbuku.

On kaže i da mu je trećeg dana temperatura malo opala, 37,5 da i dalje kašlje, ali manje.

„Osećam se mnogo bolje, ne boli me ništa i već lakše dišem, nemam to gušenje u grudima. Trebalo bi valjda još dan ili dva ovako i da budem ok. Za sada nema neke razlike od običnog gripa. Ako uzmemo u obzir da nisam bio bolestan godinama onda je za mene ovo vrlo iznenađujuće. Naravno, provera traje da sam u karantinu, više policija brine o meni nego lekari. Još nemam ni jedan kontakt doktora ali zato imam 5 brojeva policije kojima se javljam da sam u karantinu.“

U videu koji je postavio danas „Dan posle sutra“ on kaže da kad „nešto uradiš iz srca to tako dobiješ i nazad“.

Pročitajte još:

Zahvaljuje se svima koji ga podržavaju i traže da nastavi da deli informacije o tome kako se oseća. Gajić je napravio Jutjub kanal na kom će redovno izveštavati o svom stanju i nada se da će uz pomoć velikog broja pratilaca moći da zaradi novac koji će donirati, kako kaže – možda u istraživanje virusa, a medijsku pažnju će iskoristiti da pomogne onima koji može. Evo i celog Pedrovog videa: