Analiza srpske naučnice: Šta se nalazi u Fajzer vakcini

Zdravlje 13. apr. 202120:0011 komentara
Podeli:
Isidora Stanković Foto: printscreen/[email protected]Исидора Станковић

Nišlijka Isidora Stanković, koja je doktorand biomedicinskih nauka i zaposlena je u američkom "Weill Cornell Medicine" u Njujorku, raščlanila je sastav Fajzer vakcine.

„Weill Cornell Medicine“, gde Isidora radi, je organizacija koja se bavi naučnim istraživanjima i najnovijim inovacijama u lečenju i prevenciji pacijenata od brojnih bolesti, prenosi portal Vranjenews.

Isidora je detaljno raščlanila sastav vakcine koju su razvile kompanije Fajzer i Biontek. Njenu objavu iz decembra prošle godine prenosimo u celosti.

fajzer vakcina
Isidora Stanković Foto:N1

„Reših da iskoristim svoju diplomu biohemije i otkrijem šta je zaista u Fajzer RNK vakcini. Ne dajte da vas lažu, čitajte do kraja.

– BNT162b2 iRNK – modifikovani RNK spajk (S) proteina virusa korona, ovde pod nazivom BNT162b2.

– Polietilen glikol (PEG) – molekul koji se nalazi u brdo prirodnih proizvoda i milijardu lekova. Koristi se i u laksativima ili npr. da omekša sladoled (onaj na točenje). Ovde je u grupi masti.

– ALC-0315 = (4-hidroksibutil) azanedil)bis (heksan-6,1-dil)bis(2-heksildekanoat); ALC-0159 = 2-[(polietilen glikol)-2000]-N,N-ditetradecilacetamid; 1,2-Distariol-sn-glicero-3-fosfoholin holesterol. Ovo su masti.

Prave lipidni mehur oko RNK molekula i tako ga štite od razgradnje.

Pročitajte još:

– Kalcijum hlorid, kalcijum-dihidrogen-fosfat, natrijum hlorid, dinatrijum-hidrogen-fosfat-dihidrat. Ovo su soli.

Prave koncentraciju jona u mehuru povoljnom.

– Sukroza – šećer. Radi isto što i soli. Ako koncentracija šećera i soli nije optimalna RNK se lako razgrađuje.

– Dihidrogen monooksid – voda. Rastvarač.

Poruka priče: Nije sve što zvuči “opasno” jer smo bežali s časova hemije zaista i opasno.

Poruka priče 2: Ova vakcina je toliko prirodna i organska da možete bakin kolač od nje da napravite“, napisala je Isidora.

Kako piše portal Vranjenews, mlada naučnica poslednjih meseci aktivno je preko svog Fejsbuk profila uključena u detaljna objašnjenja čitave problematike u vezi sa virusom korona, isključivo na naučnoj bazi, i na Fejsbuku ima veliki broj pratilaca iz Srbije.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar