Vremenska prognoza za naredne dane: Meteorolog ima lošu vest

Magazin 11. okt. 202112:39
Podeli:
Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Kiša koja neprestano pada, vetar koji obara s nogu, hladno i tmurno vreme - najavljuju jesen kakvoj se nismo nadali.

Meteorolog Nedeljko Todorović za Nova.rs objašnjava da smo miholjsko leto već ispucali početkom oktobra, kad se i završio sušni period koji je trajao od sredine jula. Sad je na redu period u kojem je na vidiku – dosta kiše.

„Do kraja ove sedmice, svakog dana će u nekom delu Srbije padati kiša. Od utorka popodne padavine će početi malo da slabe, a u sredu i četvrtak eventualno bismo mogli da vidimo malo sunca. Ali neće biti toplo, biće vetrovito, kreće severac, a maksimalne očekivane temperature su 10 do 15 stepeni, dakle nekoliko stepeni ispod proseka“, napominje Todorović. „Šanse za kuišu u većem delu zemlje biće u petak i u subotu. U nedelju se očekuje prestanak kiše, tako da bi sledeća sedmica mogla da bude više suva i uz blagi porast temperature“.

Pročitajte još:

Svakako, ne treba se previše radovati, jer taj „blagi porast temperature“ ne znači niz toplih, sunčanih dana, kojem smo se nadali.

„U najtoplijim danima, to bi bili 20. i 21. oktobar, maksimalna temperatura bi mogla da bude 16 do 20 stepeni, teško da će da pređe 20. A onda nas opet čeka blagi pad temperature… Imali smo lep početak oktobra, sad dolazi kišni deo jeseni“, najavljuje Todorović.

Za pitanje: „Kad će prvi sneg?“ je, ipak, kaže, još rano, ali izvesno je da će se krajem novembra spustiti i u niže predele. Pogledajte kakvo vreme RHMZ prognozira do kraja oktobra.

Foto:hidmet.gov.rs

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar